Eco-Booster Prijs 2011 voor Altran

0
1432

SmartMove, ecologische mobiliteit. Het zal nog een jaar duren voor het Smart Move programma de eindmeet zou zien binnen Altran. Het consultingbedrijf dat zich actief inzet voor het duurzaam beheer van zijn gebouwen en wagenpark, is een nieuwe uitdaging aangegaan op vlak van energie: de mobiliteit van zijn werknemers doeltreffender, ecologischer en gezonder maken.

Altran wordt door de jury van de Belgische Energie- en Milieuprijs gelauwerd voor zijn intern programma ‘SmartMove’, dat zich richt op de mobiliteit van zijn werknemers.

Vervoer à la carte. Smart Move speelt in op flexibiliteit door zijn werknemers een vouwfiets van topkwaliteit aan te bieden, een nationaal abonnement voor alle openbaar vervoer (trein inbegrepen) en gratis toegang tot een privé wagenpark. In ruil daarvoor leveren de werknemers hun bedrijfswagen in.

Wat een enthousiasme! Het programma zag het licht in april en werd erg enthousiast onthaald. De deelnemende werknemers die allemaal vrijwillig meededen, stelden het idee erg op prijs opnieuw tijd te hebben om te lezen in het openbaar vervoer of regelmatig te kunnen bewegen, terwijl zij nog steeds over een auto kunnen beschikken indien nodig. Anne-Laure Demarcy, Consultant Milieu en Energie bij Altran en Verantwoordelijke voor het SmartMove programma, is enorm opgetogen over dit succes: “Wij zijn erg blij dat het programma niet alleen door onze collega’s werdgewaardeerd, maar ook werd gehonoreerd met de Energie-en Milieuprijs. Het is een mooie beloning voor de inzet van een volledig team waarvan ik hoop dat zij de mensen nog meer kunnen motiveren om hun mobiliteit te veranderen, binnen Altran of daarbuiten.”

Waardering van competenties. Dat bepaalde competenties die gewoonlijk extern worden voorgesteld intern worden aangeboden, is niets nieuws voor Altran. Maar het overweldigende succes waarmee het initiatief inzake mobiliteit werd onthaald door zijn werknemers en de jury tijdens de zesde editie van de Belgische Energie- en Milieuprijs, is een stimulans om snel opnieuw te beginnen. Het consultingbedrijf denkt erover na zijn werknemers eigen voertuigen ter beschikking te stellen – elektrische auto – die ze zouden kunnen delen.