Stel je de volgende situaties voor. Je bent chronisch rugpatiënt, revalideert maandenlang van een bekkenbreuk of ongeluk, je hebt een instabiele of hypermobiele wervelkolom … en je hebt pijn. Altijd en overal. Ook bij het vrijen.

De pijn legt een hypotheek op je relatie. Je wilt geholpen worden, maar je vindt het moeilijk om over je problemen te praten. Zelfs met je arts of hulpverlener. Waar kun je terecht met je vragen? Sinds kort bestaat dé oplossing.

Analyse van specifieke rugbewegingen tijdens het vrijen voor man en vrouw.

Ergopia.com
Bezoek dan de website Ergopia.com. Dit is een unieke website die rugpatiënten in alle discretie toont hoe ze rugvriendelijk kunnen vrijen.

Instructievideo’s
Ergopia.com omvat 39 video’s, gebaseerd op de studie van de bewegende mens tijdens het liefdesspel. De acteurs tonen aan hoe men zich rugvriendelijk kan bewegen tijdens het liefdesspel. Elkaar kussen, strelen en liefkozen worden daarom bewust niet getoond.

Elke video is voorzien van commentaar per geslacht met wat goed en slecht is voor de rug tijdens het vrijen. Bekijk ze discreet alleen of samen met je partner en maak zelf een veilige keuze tussen de verschillende standen. Blijft er toch pijn optreden, bespreek het met je arts, therapeut, seksuoloog of psycholoog.

Jean-Pierre Clement, manueel therapeut en ergonoom.

Jean-Pierre Clement
Ergopia is het werk van Jean-Pierre Clement. Hij is manueel therapeut en ergonoom met meer dan 38 jaar praktijkervaring in kinesitherapie, manuele therapie, ergonomie en orthopedische geneeskunde. Clements ervaring met rugpatiënten deed hem beseffen hoe groot de nood is aan informatie over pijnloos en rugvriendelijk vrijen.

Meer informatie
Ergopia.com/nl/