Het Gezondste Bedrijf van België

0
4168

Het Gezondste Bedrijf van België bekroont ook dit jaar het bedrijf dat op de meest performante manier omgaat met mentale en fysieke gezondheidszorg op en rond de werkvloer. Heeft het deelnemende bedrijf een restaurant met gezonde voeding? Heeft men in het bedrijf oog voor fitness en sportbeoefening? Wordt er ergonomisch gewerkt? Zijn er bonussen voor mensen doe te voet of met de fiets komen? Heeft de divisie ‘Verkoop’ zich ingeschreven in een ‘Start to Run’-programma? Of doet het bedrijf nog andere inspanningen om zijn werknemers mentaal en fysiek in topconditie te houden?

Deelnemende bedrijven worden door een gespecialiseerde en professionele jury, voorgezeten door professor Pedro Brugada, uitvoerig gescreend op basis van een aantal op voorhand bepaalde “gezondheidscriteria”, i.s.m. AristA.

Gala-uitreiking
Het winnende bedrijf wordt gehuldigd tijdens een Gala-avond en mag zich een jaar lang het Gezondste Bedrijf van België noemen. Daar hangt uiteraard een lading free-publicity en waardevolle imago-elementen aan vast. Zo kan het winnende bedrijf – vorig jaar Durabrik – een jaar lang de titel (en logo) gebruiken voor HR-doelstellingen, voor interne communicatie, maar net zozeer mag het het logo vermelden in zijn corporate communicatie. Bovendien mag de top 5 van de gekozen bedrijven een jaar lang het logo “Gezond Bedrijf” gebruiken in alle communicatie-uitingen, inclusief HR-communicatie.

Bedrijven en het gezondheidsimago
Gezondheidsmanagement staat hoog op de agenda van bedrijfsleiders. Ongezonde werknemers kosten immers handenvol geld aan bedrijven. Consumenten integreren duurzaam en gezond ondernemen ok steeds vaker in hun aankoopbeslissingen. Daarom is dit concept niet alleen een wedstrijd, maar ook een motivatie-element om intern bewuster met een aantal facetten van ‘Mens sano in corpore sane’ om te gaan.

We zijn bijzonder trots dat Europa’s grootste zorgverzekeraar DKV zich opnieuw als naamsponsor vastgeklikt heeft aan dit sprankelende project.

Inschrijven
Schrijf uw bedrijf in voor: Het Gezondste Bedrijf van België