Iedereen wil opnieuw een moestuin!

0
2377

Tuinen en tuininrichting zijn sinds een aantal jaren een solide en blijvende trend geworden. De buitenruimte wordt steeds vaker gebruikt als een plaats om te ontspannen, te spelen, vrienden te ontvangen, te feesten, groenten te verbouwen.

TuinXpo 02

TuinXpo speelt als eerste indoortuinbeurs van het jaar, telkens gretig in op de verschillende tuintrends. Zo toont de beurs werkelijk àlle soorten tuinen: met grillige en natuurlijk vormen, romantisch of met strak design, de volledige range komt aan bod. De verschillende demotuinen en groenzones zorgen bovendien volop voor inspiratie. Al dit groen wordt aangevuld met een compleet aanbod van alle mogelijke tuin- & terrasmaterialen, meubilair, adviesverlening, planten.

De eetbare tuin
Eén van de meest duidelijk afgetekende trends in het tuinlandschap is de grote (hernieuwde) interesse voor de moestuin! Niet alleen in ons land, maar “Urban farming” – zoals kweken van groenten in de moestuin ook ‘hip’ wordt benoemd, wordt stilaan een wereldwijde trend. Elke plaats is goed voor het telen van groenten, fruit, kruiden of sierplanten: balkons, dakterrassen, tuinen, vensterbanken,… je kan het zo gek niet bedenken!

TuinXpo 01

De trend is duidelijk geïnspireerd én een verlengstuk van de belangrijke trend om weer zélf te gaan koken én past bovendien perfect in die andere trend om op een meer ecologische en duurzame manier met onze planeet om te gaan.

Daarom nodigde TuinXpo moestuinexpert Angelo Dorny uit (bekend van ‘De Keuken van Sofie’ op VTM) om het kweken van eigen groenten op een terras en in een moestuin extra toe te lichten tijdens het eerste weekend van maart op TuinXpo 2013. Naast de talrijke tips & tricks die Angelo er aan alle bezoekers zal meegeven, zorgde de organisatie ook voor een passend en bijhorend aanbod: een volledige gamma aan moestuinplanten, kruiden, serres, kweekbakken en –potten. Wie misschien nog twijfelde zal nà een bezoek aan Tuinxpo ongetwijfeld ook tuinhandschoenen en schepje bovenhalen om zich met enthousiasme aan de “urban farming” te wijden. De believers zijn al overtuigd: moestuinieren creëert niet alleen smakelijk plezier, het schept verwondering en wordt pure ontspanning!

TuinXpo 03

Tuintype
Een ander bijzonder event wat op TuinXpo te ontdekken valt is een test die nagaat welk type tuin het beste aansluit bij iemand zijn persoonlijkheid. Tuin- en landschapsarchitect Pepijn Verheyen en master in de klinische psychologie Sara Adriaensen ontwikkelden de Garden Identity Test, een test die op unieke wijze de inzichten uit de tuinarchitectuur en de psychologie combineert. Wie dus benieuwd is naar zijn ‘tuinpersoonlijkheid’ moet absoluut het Tuinlabo bezoeken en zich laten inwijden in de wondere wereld van de tuin.

Speciaal voor Tuinxpo 2013 werd het tuindossier vernieuwd en de tuintest uitgebreid: bezoekers ontvangen voor het eerst naast hun tuintype nu ook een bijhorend tuinplan met extra informatie over producten, planten en elementen die aansluiten bij hun persoonlijkheid! Tenslotte kan men in het Tuinlabo ook terecht voor ‘Le Nez du Jardin’: een test die nagaat welke tuingeuren het beste met iemands persoonlijkheid samengaan. Een absolute primeur op gebied van groen!

Voor elke doorwinterde tuinliefhebber én voor iedereen die een tuin wil aanleggen is het de eerste gelegenheid om opnieuw de lente te proeven en zich te laten verleiden door het frisse groen op Tuinxpo van vrijdag 1 t/m maandag 4 maart 2013 in Kortrijk Xpo.

Meer informatie
www.tuinxpo.be

Opmaak 1