“Ik ontplof en schreeuw tegen een collega”

0
8297

Ik ontplof en schreeuw tegen een collega. Hij draait zich om en loopt weg, zonder één woord. Toch kan ik niet meer stoppen. ‘Ik ben die hele afdeling hier kotsbeu!’ Ik sta op. Gewoon, rustig ademen en een kop koffie halen. Maar op weg naar de keuken groeit mijn woede nog aan. Keihard keil ik de kop tussen de rest van de vaat. Porselein breekt. De lade ligt vol scherven. Woest sla ik ze dicht. Nog meer gerinkel.

Anderhalf jaar geleden stort Maarten De Gendt in op zijn werk. Hij krijgt een woede-uitbarsting gevolgd door een angstaanval en een lange huilbui. Het verdict van zijn huisarts is keihard: Maarten is opgebrand en moet enkele maanden thuisblijven.

Opgebrand – getuigenissen rond zijn verhaal: Maarten De Gendt

In Opgebrand doet hij verslag van hoe hij worstelt met zijn burn-out. Hij vertelt over zijn zoektocht naar rust, naar zichzelf, naar een manier om met het werk en het leven om te gaan. Maarten claimt geen wetenschappelijke expertise, hij wil niet de psycholoog, therapeut of coach spelen. Wat hij meedeelt, is zijn persoonlijk verhaal en hij hoopt vanuit zijn eigen ervaringen een hulp te zijn voor uitgebluste lotgenoten.

  • In Opgebrand vertelt Maarten De Gendt open en eerlijk over zijn burn-out.
  • Zijn relaas wordt aangevuld met getuigenissen van zijn vrouw, zoontje, collega en overste voor een compleet beeld over de impact van een burn-out.
  • Leest als een roman en biedt steun aan wie zelf met een burn-out worstelt.

Maar er is meer: zijn verhaal wordt aangevuld met getuigenissen van zijn vrouw, zijn zoontje, zijn collega en zijn teamhoofd. Zij vertellen hoe de burn-out van Maarten ook hun leven beïnvloedde. Vanuit die verschillende standpunten krijg je een eerlijk, confronterend en meeslepend boek over een brandend actueel thema!

Opgebrand, Maarten De Gendt, 520x788

Gentenaar Maarten de Gendt (1975) is licentiaat in de Politieke Wetenschappen en wijsbegeerte en werkt als bedrijfsjournalist bij de Vlaamse overheid. Hij blogt over zijn burn-out op http://opgebrand.wordpress.com.

Opgebrand is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij.