Liefde gaat boven voetbal voor Vlaamse Single

0
1996

Wat gebeurt er als je een Vlaamse single op date vraagt, wanneer de Rode Duivels een match spelen op het WK? Zegt hij of zij af om de wedstrijd toch te bekijken?

Welnee! Het merendeel van de singles verkiest een date boven een match van België. Dat blijkt uit een enquête van datingsite PARSHIP.

Bijna 58% vindt de liefde echt belangrijker dan het voetbal. Eén derde (31,1%) zegt dat zij de wedstrijd wel een keer terugkijken, om zo het afspraakje te kunnen plannen. Ruim een kwart (26,6%) vindt voetbal gewoon niet interessant. En wil de single de match toch graag zien, sluit hij of zij een compromis: zeker een kwart vraagt de ander gezellig mee te kijken. Twee vliegen in één klap dus.

Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen er zo over denken. Sterker nog; meer mannen (34,2% van hen) dan vrouwen (22,8% van de dames) kijken de wedstrijd liever later, om de date voorrang te geven. Overigens gaf 4% van de dames aan toch écht de match te willen zien en zegt haar date op dat moment dus af.

Tip voor de mannen
Het is overigens niet erg als die date helemaal vol is van voetbal. Slechts een kwart (26,8%) vindt het een afknapper als zijn of haar date lyrisch is over het spelletje en er maar al te graag over begint. Ook hebben de dames nog een tip voor de heren. Ruim tweederde van de dames vindt het verschrikkelijk als haar date in een voetbalshirtje komt opdagen. Een absolute no-go voor 67%.

Kompany meest sexy Rode Duivel
Als je als man er zo uitziet als Vincent Kompany, scoor je pas echt punten. De captain werd met een stevige meerderheid verkozen tot meest aantrekkelijke Rode Duivel. Liefst één derde van de dames verkoos Kompany boven de andere spelers. Op gepaste afstand: de jongensachtige charme van Eden Hazard kan 13% van de dames bekoren. Steven Defour en Thibaut Courtois delen de derde plek volgens de Vlaamse single vrouwen. Bijna 8% koos voor deze mannen als meest aantrekkelijke speler.

Brazilië kampioen, België strandt in kwartfinale
Hebben de Vlaamse singles ook nog een mening over het voetbal zelf? Jazeker; Ruim een derde denkt dat Brazilië kampioen wordt, terwijl bijna 23% denkt dat de Duitsers de cup winnen. De Spaanse hegemonie van de laatste jaren wordt niet voortgezet; slechts 14% denkt dat zij de titel verlengen. En hoe zit het dan met onze Rode Duivels? Het eindstation voor ons is de kwartfinale, denkt 34%. Uitschakeling in de achtse finales is voor 32% het meest realistische scenario. 11% is ervan overtuigd dat de beker mee naar België komt.