Nieuwe gids voor patiënten met maagkanker

0
1412

Zaterdag 4 februari 2012 is het Wereld Kanker Dag. Daarom vinden wij het een uitgelezen moment om u op de hoogte te brengen van de nieuwigheden op de Reliable Cancer Therapies (RCT) website. Graag melden we u dan ook dat er een nieuwe Gids voor Patiënten beschikbaar is op onze website: Een Gids voor Patiënten met Maagkanker. Deze Gids werd opgesteld door RCT op basis van de ESMO richtlijnen.

Omdat maagkanker de vierde meest voorkomende kanker wereldwijd is, met een jaarlijks dodental van 800.000, vinden we dat betrouwbare informatie voor patiënten over dit kankertype zeker niet mag ontbreken. Hoewel maagkanker tegenwoordig in België veeleer zeldzaam is en slechts in minder dan 5% voorkomt, voornamelijk mannen, jonger dan 40 jaar, is deze kanker de op één na (na longkanker) grootste oorzaak van kankersterfte wereldwijd, met Korea als het land met de meeste gevallen van maagkanker. Het hoog sterftecijfer heeft zeker te maken met het feit dat in 80-90% van de gevallen uitzaaiingen optreden naar andere organen of lichaamsdelen en men slechts een kleine 15% overlevingskans heeft indien de ziekte niet vroeg genoeg gediagnosticeerd wordt.

RCT biedt de gids gratis aan op haar website om de patiënten en hun omgeving zo goed mogelijk te informeren over maagkanker en de behandelingsmogelijkheden, en dit op een begrijpelijke en patiëntvriendelijke manier. U kunt deze Gids voor Patiënten ook gemakkelijk downloaden, en dit in vier talen (EN, NL, FR, ES).