Wie wordt de opvolger van het Wandelnetwerk Pajottenland? Dat is de vraag waarover de jury zich de komende maanden gaat buigen. De trofee ‘Wandelroute van het Jaar’ zal tijdens de volgende editie van de Fiets en Wandelbeurs op 27 en 28 februari 2016 voor de tweede maal uitgereikt worden.

Wandelroute van het jaar

Met de trofee wil de Fiets en Wandelbeurs een recent Belgisch wandelinitiatief bekronen, dat in de periode november 2014 – november 2015 voorgesteld werd of vernieuwd werd. Zowel langeafstandsroutes als projecten met thematisch samenhangende eendaagse routes komen in aanmerking.

De publicatie van een papieren wandelgids is geen voorwaarde, eenvoudig downloadbare informatie op websites of toegankelijke informatie via apps komen ook in aanmerking. Zolang de wandelaar zijn weg maar vindt. De exacte criteria zijn in bijlage bijgevoegd.

Wandelroute

Kandidaturen welkom

Elke Belgische organisatie of instantie kan een kandidatuur van een wandelinitiatief indienen en dat tot en met 31 oktober 2015. U kunt uw kandidatuur sturen naar het mailadres: wandelroute@fietsenwandelbeursvlaanderen.be.

Onafhankelijke jury

De routes worden in opdracht van de Fiets en Wandelbeurs beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. De prijs wordt uitgereikt op de Fiets en Wandelbeurs in Antwerpen op 27 februari 2016. Aan de trofee is geen geldbedrag verbonden, maar de winnaar krijgt wel de nodige aandacht op de beursvloer en via persberichten.

Fiets en Wandelbeurs

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2016 gaat de beurs door in de Jaarbeurs van Utrecht op 20 en 21 februari 2016 en in Antwerp Expo op 27 en 28 februari 2016.