Opvoeren van de controles op verse groenten

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft zijn controles opgevoerd en uitgebreid met het oog op het gerust stellen van de consument en het aantonen van de kwaliteit van onze groenten aan de handelspartners.

Het FAVV, dat zich bewust is van de niet gegronde ongerustheid die bij sommige consumenten is ontstaan door de tegenstrijdige informatie van de afgelopen dagen uit Duitsland, heeft de controles, die het heeft uitgevoerd op tomaten, komkommers en salades, uitgebreid tot andere groenten als kiemgroenten, tuinkruiden, radijzen, spinazie, paprika’s, wortelen e.d. om zo een meer algemene monitoring op deze producten uit te voeren.

Dit opvoeren van de monitoring moet de consument opnieuw vertrouwen schenken in Belgische producten. Het zal tevens helpen om aan de overheid in Rusland aan te tonen dat België de voedselveiligheid beheerst en dat het sluiten van de grenzen voor onze groenten ongegrond is.

Het FAVV herinnert eraan dat momenteel alle resultaten van de analyses uitgevoerd in dit kader gunstig zijn.

Alle informatie omtrent deze problematiek is ter beschikking op de website van de FAVV, “Enterohemorragische Escherichia coli” in Duitsland.