Samenwerken voor betere informatie over kankerbehandeling

0
1447

Reliable Cancer Therapies (RCT) en Preclinical Oncology Services Ltd (Precos) hebben een akkoord getekend over een samenwerking. Vanaf 25 juli 2011 gaat Precos voor RCT de wetenschappelijke betrouwbaarheid van bestaande data over kankerbehandelingen na.

Precos is een toonaangevend bedrijf uit Groot-Brittanië dat diensten verleent inzake preklinisch onderzoek en ontwikkeling . Het bedrijf, dat de nadruk legt op oncologisch onderzoek, evalueert wereldwijd kankertherapieën voor belangrijke farmaceutische en biotechnologische bedrijven. Hierdoor is Precos de ideale partner voor het Artemisia annua-project van RCT.

Precos zal de werking tegen kanker, van verschillende producten afkomstig van de Artemisia annua plant (zoete alsem) bij muizen wetenschappelijk evalueren. RCT kan deze informatie dan gebruiken om de beste kandidaat voor verder onderzoek op mensen te selecteren.

Aangezien RCT betrouwbare informatie over kankerbehandeling wil aanbieden aan patiënten en professionelen is uitgebreid onderzoek noodzakelijk. Met de toegewijde hulp van Precos kan RCT zijn doel aldus beter bereiken.