Wie niet gelukkig is op het werk… is ook thuis niet gelukkig

0
1580

Het welzijn op het werk is voor mensen onlosmakelijk verbonden met hun welzijn thuis. Het StepStone-onderzoek bevestigt dit en laat een redelijk groot effect zien van het professionele leven op het privéleven. Het professionele leven heeft vaak een negatief effect op het privéleven. Maar liefst 58% van de Belgen geeft aan dat ze ook in hun privéleven ongelukkiger zijn als ze zich slecht voelen in hun job.

Het effect van het privéleven op het professionele leven is weliswaar beduidend kleiner, maar is opvallend genoeg meestal positief. Maar liefst 38% van de Belgen zegt dat ze gelukkiger zijn op het werk als het goed gaat in hun privéleven.

“Dit is zeer interessante informatie voor bedrijven”, zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België. “Als hun medewerkers niet gelukkig zijn in hun job, zullen ze niet alleen minder gemotiveerd zijn op het werk, ze zullen ook echt ongelukkiger zijn in hun privéleven. En dat kan dan weer leiden tot ziekte of psychologische problemen, of de medewerkers zullen het bedrijf misschien verlaten. Ook voor de Belgische werknemers is dit een belangrijk teken. Als je niet gelukkig bent in je job, kan je beter overwegen om iets anders te zoeken, voor je echt ongelukkig wordt en ook je omgeving er onder gaat lijden.”

U kan de white paper met de resultaten van dit onderzoek downloaden op: www.stepstone.be/welzijn_download

Over het onderzoek ‘Welzijn op het werk’
StepStone heeft de mening gevraagd van meer dan 14.800 bedrijven en personen in zeven Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden.

13.582 personen tussen de 18 en 65 jaar hebben deelgenomen aan dit onderzoek. 52% van de personen die hebben gereageerd waren mannen en 48% vrouwen. Niet iedereen was op dat moment aan het werk. Degenen die aan het werk waren, vertegenwoordigden verschillende beroepen en niveaus. 1276 bedrijven, variërend in grootte (van 1 tot meer dan 500 werknemers) en uit verschillende sectoren, hebben gereageerd. Het onderzoek vond plaats in maart en april 2012.